Eveline & Karel
Het Ieperse belfort

Ontspanningsmogelijkheden in Ieper en omgeving

Onze misviering gaat door in het "verre Ieper". Ieper is het hartje van de Westhoek, en biedt heel wat mogelijkheden tot cultuur en ontspanning.

Ieper is een middeleeuwse stad, die volledig platgebombardeerd werd in de Eerste Wereldoorlog. De stad werd volledig heropgebouwd na deze verwoesting, en levert zo een unieke historische stad die slechts 85 jaar oud is.

In de twaalfde eeuw lag de lakennijverheid aan de basis van een razendsnelle ontplooiing van een nog heel jonge stad met een gunstige ligging aan een rivier en op de grote weg Rijsel-Brugge. Ieper telde in 1260 maar liefst 40.000 inwoners en werkte zich in een mum van tijd op tot één van de grootste lakencentra met internationaal afzetgebied. Dankzij dit groots middeleeuws verleden is Ieper met zijn talrijke gebouwen en monumenten een cultuurhistorisch pareltje. Wie de geschiedenis en architectonische schoonheid in zijn hart draagt, kan niet voorbij aan de indrukwekkende lakenhallen met belfort, de Sint-Maartenskathedraal (Jansenius was ooit bisschop van Ieper), de vestingen en kazematten uit het Vauban-tijdperk, de gildehuizen, het Vleeshuis, Belle Godshuis, ...

Links i.v.m. Ieper

Terug naar de startpagina
Print deze pagina